zondag 25 september
16°C
0 km

Investeringsmaatschappij neemt 41 Neckermann-winkels en 110 personeelsleden over

Reisorganisatie Neckermann heeft een nieuwe overnemer gevonden. De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital neemt 41 winkels en 110 van de 129 personeelsleden over.

Er waren twee geïnteresseerden om Neckermann over te nemen: CIM Capital en Futura, ook een investeringsmaatschappij. De handelsrechtbank van Nijvel besliste dat het dossier van CIM Capital het beste was. Het Antwerpse bedrijf neemt 41 winkels over en 110 van de 129 personeelsleden. Gert De Caluwé, de voormalige CEO van Thomas Cook België en de Sunweb Group, wordt CEO van het nieuwe Neckermann. 

Personeel is opgelucht
Het personeel van Neckermann, met hoofdzetel in Zwijnaarde, reageert positief op de beslissing. Ze zijn opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is, na een erg woelige periode. Na het faillissement van de Britse moederholding Thomas Cook werd het grootste deel van de Neckermann-winkels overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos Group, maar door de coronacrisis kwam het bedrijf in financiële moeilijkheden en werd een nieuwe overnemer gezocht. Met CIM Capital is die nu dus gevonden. Vanaf 7 juni gaat Neckermann opnieuw reizen verkopen.