woensdag 17 augustus
25°C
89 km

IVM heeft gratis verzamelpunt voor kerstbomen

Het is driekoningen vandaag, en dus de laatste dag van de kerstperiode. De kerstboom heeft zijn beste tijd gehad en mag stilaan uit de huiskamer verdwijnen. Een echte kerstboomverbranding is om ecologische redenen niet meer mogelijk. Daarom richt IVM op verschillende plaatsen verzamelpunten op voor kerstbomen. Je kan jouw kerstboom er gratis gaan droppen in een container.

Breng jouw kerstboom naar de IVM-container, IVM verhakkelt hem om tegen de zomer compost te hebben. En die compost kan je later dan weer gebruiken als bodemvoeding. De actie start zaterdag aan de Oase in Sint-Martens-Latem en is gratis. Voor de verschillende locaties en data neem je best een kijkje op www.ivmmileubeheer.be. Je kan jouw boom ook brengen naar het recyclagepark, maar dat is niet gratis.

Zuivere bomen
"Alles wat op de kerstbomen is gespoten, hoort niet thuis in de container. Dat wordt dan wellicht verbrand," zegt IVM-voorzitter Patrick Hoste. Ontdoe hem van de wortels en pot, en breng hem zo naar de container.

Recordjaar
Naast deze actie, heeft IVM een recordjaar achter de rug wat betreft afvalverwerking. 2021 was het eerste volledige jaar met de vernieuwde installatie. De energie die is opgewekt bij de verbranding heeft meer dan 13 000 gezinnen van elektriciteit voorzien.