vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Jeugdbewegingen zoeken nieuwe kampplaats

Door de wateroverlast moeten heel wat jeugdbewegingen in allerijl op zoek naar een nieuwe kamplocatie, vaak dichter in de buurt. Zo heeft de Chiro van Sleidinge op het laatste nippertje haar plannen kunnen wijzigen. In plaats van Manhay in Luxemburg vertrekken ze dinsdag naar Wortegem-Petegem. Want ook hier, in Oost-Vlaanderen, stellen heel wat boeren hun velden ter beschikking.

De leidingsploeg van Chiro Sleidinge is bezig met de laatste voorbereidingen. Zondag zouden ze normaal gezien naar Manhay vertrekken, dichtbij Durbuy, maar gisteren kregen ze het bericht dat hun terrein onder water stond. En dus moesten ze snel schakelen. In plaats van Manhay in de Ardennen wordt het nu Wortegem-Petegem in de Vlaamse Ardennen, nog geen uurtje rijden. Zondag gaan ze het kamp opbouwen en dinsdag komen dan de 217 leden aan. Hun kamp kan dus gewoon doorgaan, op een paar praktische veranderingen na.

Solidariteit vanuit de landbouwsector

Chiro Sleidinge is lang niet de enige jeugdbeweging die op zoek moest naar een alternatief. Op Facebook verschijnt de ene noodkreet na de andere. Heel landbouwers springen in de bres en stellen hun weides ter beschikking. Zoals Nic Van Zele uit Assenede. Hij biedt zijn hoogste weide aan. Toen hij ze ter beschikking stelde kreeg hij meteen 2 a 3 aanvragen.

Ook de provincie helpt een handje

Ook de provincie is solidair met de getroffen jeugdbewegingen. Oost-Vlaanderen stelt plaatsen voor groepen in de domeinen Puyenbroeck in Wachtebeke en De Gavers in Geraardsbergen ter beschikking.  Ook op de Huysmanshoeve kunnen groepen tot 30 personen terecht. Geïnteresseerde jeugdbewegingen kunnen contact opnemen met de domeinen.