Jonge boerinnen voelen zich in hun bloot gat gezet

Om het landbouwbeleid van minister Zuhal Demir aan te klagen ondernemen 16 Vlaamse boerinnen een wel erg opmerkelijke actie. Ze voelen zich in hun bloot gat gezet en dat mag u best letterlijk nemen. 

De Vlaamse overheid biedt jonge boeren geen enkele zekerheid op een leefbare toekomst, zeggen 16 Vlaamse boerinnen. Ze vragen zich luidop af of het nog interssant is om te investeren in het bedrijf van hun ouders en twijfelen sterk om de zaak ooit over te nemen. 

"Niet betrokken bij laatste ontwikkelingen"
"Wij worden figuurlijk in ons bloot gat gezet" zegt Silke Goetry, een jonge boerin uit Merelbeke. "We worden niet betrokken bij de laatste ontwikkelingen in de landbouw en dat is jammer, omdat het een verhaal van geven en nemen is. De landbouw luistert heel veel en doet heel veel, maar ik denk dat het tijd wordt dat er ook eens naar ons, de jonge boeren en boerinnen, wordt geluisterd."

Stikstofregelingen
Grote bezorgdheden van Silke en haar collega's zijn de stikstofregelingen, correcte prijzen voor producten en consequente milieunormen. Er moeten volgens hen duidelijke afspraken komen en meer ruimte en begrip voor de landbouw.