Jonge treinliefhebbers op kamp in Maldegem

In het Stoomcentrum van Maldegem loopt deze week Train Mania. Dat is een kamp voor jonge treinliefhebbers tussen 14 en 22 jaar, georganiseerd door Stoomtrein Maldegem-Gent, de NMBS en enkele andere spoorwegoperatoren. 

Een aangename zomerperiode, maar zeker en vast ook een introductie in de wereld van de spoorwegen. Dat is wat de organisatoren van Train Mania hun deelnemers willen aanbieden. 13 jongeren uit gans Vlaanderen zijn in Maldegem aanwezig om de "kneepjes" van het vak te leren, zowel theoretisch als technisch. Met andere woorden, de deelnemers zullen ook sleutelen aan de machines of werken uitvoeren aan het spoor. Eén van de hoogtepunten wordt wellicht het besturen van een dieseltrein en een blik achter de schermen van de hedendaagse spoorwegen. De jongeren overnachten tijdens het kamp in tenten, dichtbij de sporen. 

Op zoek naar nieuwe leden

Train Mania past volledig binnen het jeugdbeleid van  de Stoomtrein Maldegem-Eeklo. Het kamp biedt jongeren die op zoek gaan naar een technische hobby alle kansen om zich te verdiepen in de spoorwereld. Bovendien zorgen deze kampen ook voor de instroom van enkele nieuwe leden. Wie weet zien we hen later terug als bestuurder van de stoomtreinen of als treinbestuurder bij de NMBS.