Jongeren dichten de digitale kloof in Brakel

Wie vragen heeft over internet, zijn smartphone of zijn computer kan daarvoor terecht bij het nieuwe digipunt in Brakel. Leerlingen van het GO Atheneum en VISO Cor Mariae helpen de ouderen en leren ze wat bij over hun computer of tablet. De lessen zijn volledig gratis en aan de opkomst van deze namiddag te zien, is het nu al een succes.

Kyano studeert ICT en helpt vandaag Raymond . Hij heeft wat moeilijkheden met zijn computer en smartphone en dankzij het pas opgerichte digipunt krijgt hij nu een antwoord op al zijn vragen. En daar is hij blij om. 

Raymond: "Ik zat zeker vast met een bankaccount, die niet meer wou werken. De leerling heeft dat nu vlot kunnen aanpassen en daar zal ik nu dus niet meer mee sukkelen in de toekomst. En dan heb ik nog een aantal vragen. Op mijn gsm zitten heel wat apps, maar ik weet niet altijd wat je ermee kan. Ik denk dat dit voor veel mensen een probleem is. Er wordt vanalles geinstallerd, maar wat kan je er precies uithalen en ik vind het goed dat ik daar nu advies rond krijg".

Het digipunt is een initiatief van de seniorenadviesraad van Brakel. Ze gaan het nu eerst drie maanden uittesten en als het digipunt aanslaat, dan komt er een vervolg. Maar aan de opkomst van vandaag te zien, is de nood aan computerhulp groot.