dinsdag 29 november
8°C
87 km

Joris Vandenbroucke nieuwe voorzitter van Gentse socialisten

De Gentse socialisten hebben een nieuw bestuur. Dat hebben ze vanmorgen op de algemene ledenvergadering bekendgemaakt.

Gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke (45) wordt de nieuwe voorzitter politiek voorzitter van de Gentse socialisten.  Hij zal de lokale afdeling drie jaar leiden en de politieke lijn uittekenen.

Joris Vandenbroucke: “Wij gaan alle Gentenaars, ook al noemen die zichzelf geen socialist, actief opzoeken om te vragen waar zij wakker van liggen. We gaan de problemen benoemen en zonder taboes richting geven aan nieuwe oplossingen, in het belang van elke Gentenaar. Daarvoor willen we samenwerken met iedereen die Gent nog gezelliger, socialer en creatiever wil maken.”

 

Foto: Joachim Boderé (l) en Joris Vandenbroucke 

Samen met een nieuwe politiek voorzitter en 15 bestuursleden verkozen de socialisten ook een nieuwe voorzitter beweging.

Dat is Joachim Boderé geworden. De 33-jarige inwoner van de Muide wordt verantwoordelijk voor de versterking van de werking en organisatie van de partij in Gent.

Joachim Boderé: “Ik wil onze link met de wijken versterken. Als socialistische beweging willen we weten wat leeft. Daarvoor zullen we meer de straat op gaan. En luisteren naar iedereen die het goed voor heeft met onze stad.”