woensdag 29 maart
17°C
65 km

KAA Gent Ladies zijn fier op "Gouden Nicky"

De keepers waren gisteravond aan het feest op het Gala van de Gouden Schoen. Bij de mannen triomfeerde Simon Mignolet, bij de vrouwen won Nicky Evrard. De doelvrouw uit Balegem werd beloond voor een topjaar waain ze afgelopen zomer nog schitterde met de Red Flames op het Europees kampioenschap. Vorig seizoen stond de doelvrouw van OH Leuven nog tussen de palen bij AA Gent Ladies en ook daar zijn ze bijzonder trots op hun ex-ploeggenote. 

Kippenvelmoment. Ik krijg er nog altijd kippenvel van als ik erover spreek. Ik heb nadien heel veel berichten gekregen, maar ik heb ze zelf niet gelezen. Ik ben eigenlijk vannacht berichten beginnen sturen en ik  had ook foto's doorgekregen van ons samen. Ik heb ondertussen ook met de mama berichtjes gestuurd. Ja, heerlijk.

Dominique Reyns, de voorzitter van KAA Gent Ladies, is vandaag nog volop aan het nagenieten. Zij was er gisteravond bij toen Nicky Evrard, tot vorig seizoen in doel bij Gent, de Gouden Schoen won. Evrard maakte afgelopen zomer de overstap van AA Gent Ladies naar huidig competitieleider OH Leuven. Maar Reyns, hier 10 jaar geleden aan het vieren met de toen 18-jarige Evrard na winst tegen Club Brugge, draagt doelvrouw nog steeds een warm hart toe.

Dominique Reyns, voorzitter KAA Gent Ladies: "Nicky is mijn poulain en zal altijd mijn poulain blijven. Ik steek dat ook niet weg, ik kom daar ook voor uit. Ik heb een heel goede band met haar, ook buiten het voetbal. Dat zal altijd zo blijven. Het is sowieso al jaren de beste Belgische doelvrouw. Ik ben misschien niet altijd onpartijdig daarin. Ze is op een bepaald moment ook naast de Belgische ploeg gevallen. Toen heeft ze hier ook wel veel steun gekregen bij ons. Ze is een vechter, ze heeft zich teruggevochten. De manier waarop ze het EK beleefd heeft, iedereen kent Nicky Evrard nu.

Evrard speelde in totaal ruim 9 seizoenen bij AA Gent Ladies. Met de Gouden Schoen op zak wenkt wellicht een nieuwe kans bij een buitenlandse topclub.

Dominique Reyns, voorzitter KAA Gent Ladies: "Ik denk, ze is 27, als ze het wil doen, moet ze het nu doen. - En een terugkeer naar Gent, ooit, zit dat erin? Uiteraard".