maandag 8 augustus
26°C
31 km

KAA Gent rekent op 12e man voor match tegen Beerschot

Voetbalclub KAA Gent heeft zich geplaatst voor de volgende voorronde van de Conference Leaugue. Het verloor gisteren met 2-0 in Oslo, maar had de thuismatch tegen Valerenga met 4-0 gewonnen. Vanhaezebrouck liet enkele spelers rusten met het oog op de eerste thuismatch van het seizoen tegen Beerschot. Want daar wil de trainer een reactie zien om het verlies in Sint-Truiden definitief weg te spoelen. 

Het persmoment van KA Gent opende vandaag met twijfels richting Referee Department. De loepzuivere starfschop die Gent niet kreeg op Staaien blijft nazinderen. En vooral ook het feit dat het Referee Department zegt dat het geen strafschop was, terwijl analisten en journalisten wel een strafschop zagen, zaait de nodige twijfel. Daarna werd nog even terug gekeken naar de match in Oslo. Die hadden de Buffalo's graag gewonnen, maar dat is niet gelukt. 

Hein Vanhaezebrouck:  "We hebben Europees gedaan wat we moesten doen. OK we hebben die match verloren, dat wilden we niet, maar we wisten dat we wat geroteerd hebben, jongens gebracht die nog niet helemaal klaar waren. Dit was een unieke gelegenheid voor ons om dat te doen, hadden we thuis 1-0 gewonnen dan hadden we dat wellicht niet kunnen doen. We hadden liever een ander resultaat gehad, de kansen waren er m, ik denk dat we meer kansen gehad hebben dan de tegenstander. Maar de prestatie was niet geweldig, maar we zijn door en nu moeten we ons focussen op de match tegen Beerschot".

Beerschot is dus al meteen een belangrijke match. KAA Gent wil mee zijn met de grote groep en dus winnen. Vanhaezebrouck rekent daarvoor op zijn twaalfde man.