dinsdag 16 april
9°C
12 km

Kasteel Ten Bosse in Deinze wordt vaccinatiecentrum

De stad Deinze heeft een nieuwe locatie voor het vaccinatiecentrum. In de loop van de maand november zal het centrum verhuizen van de Brielpoort naar Kasteel Ten Bosse, ook bekend als feestzaal D’Hulhaeghe. Inwoners van 5 gemeenten zullen er terechtkunnen voor een coronavaccin.

Kasteel Ten Bosse deed jarenlang dienst als restaurant-feestzaal en hotel. Heelwat koppels vierden daar hun trouwfeest. Maar de eigenaars besloten er een tijd geleden mee te stoppen. Sindsdien staat het gebouw leeg, in afwachting van een nieuwe bestemming. 

Akkoord tot 1 mei

Het gebouw heeft heelwat mogelijkheden en het is bekend bij de mensen uit Deinze en ver daarbuiten. Bovendien is er ook veel parking, en dat zijn allemaal troeven die het de moeite waard maakten om er een vaccinatiecentrum van te maken. De stad bereikte een akkoord met de eigenaars om er vanaf november vaccins te plaatsen. Dat kan tot 1 mei, dan start de herontwikkeling van de site. Wat er in Ten Bosse zal komen is nog niet bekend. De Brielpoort zal vanaf de verhuis opnieuw cultuur-en sportieve evenementen ontvangen.