Kasteel van Poeke definitief in Vlaamse handen

Het Kasteel van Poeke in Aalter is vanaf vandaag definitief eigendom van de Vlaamse overheid. Burgemeester Pieter De Crem draagt het kasteel en bijhorend domein vandaag over aan minister Zuhal Demir en Peter De Wilde, de CEO van Toerisme Vlaanderen. 

In juli vorig jaar kocht Vlaanderen het kasteel en het bijhorende domein aan voor 1 symbolische euro. Toerisme Vlaanderen is de nieuwe eigenaar. Nu de overdracht officieel is kunnen de restauratiewerken beginnen. Die zijn nodig, het kasteel heeft problemen aan het dak van het koetshuis, de bruggen vooraan en het hekwerk. 

Toeristische trekpleister 

Toerisme Vlaanderen zal het kasteel als een belangrijke troef  uitspelen in het nieuwe kastelen- en tuinennetwerk . Maar ook in het plan ‘Reizen naar morgen’ krijgt het Kasteel van Poeke een belangrijke rol. In dat plan wordt toerisme ingeschakeld om de plaats, de buurt en de lokale ondernemers een boost geven.

Nieuwe ontmoetingsruimte

Op het domein van 56 ha groot zijn intussen de eerste werken gestart. Op de hoeve komt een ontmoetingsrime en een stalling. Dat is een gezamenlijk project van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Aalter. Die nieuwe locaties worden de nieuwe uitvalsbasis voor het groenonderhoud en allerlei sociale initiatieven op het domein.