Kiempunt Eeklo vroeger dicht door corona

Een lagere school in Eeklo is vandaag en morgen gesloten omdat er teveel coronabesmettingen werden vastgesteld. `t Gaat om het buitengewoon lager onderwijs Kiempunt aan het Leen in Eeklo. Teveel leerlingen en leerkrachten vielen de laatste week uit door corona of omwille van quarantainemaatregelen. Om het aantal besmettingen in kaart te brengen, organiseerde de directie vandaag een testnamiddag voor leerlingen en leerkrachten die nog geen test hadden afgelegd. 

Twee dagen extra herfstvakantie voor de leerlingen en leerkrachten van de Provinciale school Kiempunt in Eeklo. De school blijft vandaag en morgen dicht omdat er teveel coronabesmettingen zijn vastgesteld, zowel bij leerlingen als bij leerkrachten. In totaal lieten al zo`n honderd leerlingen en leerkrachten van de school zich testen op corona. Omdat er teveel besmettingen vastgesteld werden, blijft de school dicht door overmacht.

Vandaag testdag 

Wie nog geen test aflegde, kon zich vandaag wel aanmelden voor een coronatest op school, die werd afgenomen door verpleegkundigen van het UZ Gent. Zo`n tachtig personeelsleden en leerlingen kwamen daar op af. Die resultaten zullen morgennamiddag al bekend zijn, maar veel hinder voor de school zal dat niet met zich meebrengen, want morgenavond start de herfstvakantie, en da`s misschien wel een geluk bij een ongeluk.