Koen wint de eerste Chapeluur Cup

Het was zaterdag de Dag van de Kroket. Die dag werd op de gepaste wijze gevierd door het Gentse restaurant Chapeluur. Zij schreven een wedstrijd uit om te kijken wie er het meeste kaaskroketten kan eten. 8 deelnemers schreven zich in. Zij kregen 30 minuten tijd om hun ding" te doen.

Het krokettenrestaurant had niets aan het toeval overgelaten. Er werden 300 kroketten gebakken om zo snel mogelijk opgepeuzeld te worden. Er kwamen 8 deelnemers opdagen en die kregen 30 minuten de tijd om een record aantal kroketten te verorberen. Aan de wedstrijd zijn geen spelregels verbonden, hoe je de kroketten eet spelt geen rol. Maar na 30 minuten moet je mond leeg zijn. 

Fiere winnaar

Na de reglementaire "eettijd" bleek Koen Eylenbosch de beste "kaaskroketteneter van Gent" te zijn. Hij speelde 22 kaaskroketten binnen op 30 minuten. De man had naar de wedstrijd toegeleefd met een strak trainingsschema. Zijn taktiek?  "Een kwestie van in het begin goed door te eten, en op het einde nog een beetje plaats over houden om dat laatste stukje er nog bij te krijgen" Koen wint met zijn culinaireprestatie 1 jaar gratis kroketten.