Kokorico laat de "Boccaccio" nog eens herleven

Wie in de jaren 80 en 90 graag een stapje in de wereld zette, kent ongetwijfeld nog dancing Boccaccio in Destelbergen. De nachtclub is al enkele jaren dicht, maar Boccaccio blijft een van de bekendste clubs van het land. Wie nog even terug wil keren naar de tijd van de Boccaccio kan eind mei terecht in de Kokorico in Zomergem, die andere bekende nachtclub in onze regio. Daar organiseert Oldskool Belgium een feestje met de bekendste DJ's van de toenmalige Boccaccio en The Temple. We trokken vandaag met enkele hoofdrolspelers nog eens naar Destelbergen. 

Danny De Maesschaelck gaat na enkele jaren nog eens binnen in de Boccaccio in Destelbergen. Hij was jarenlang de uitbater van de bekende dancing. Op 8 september 2018 ging hier het allerlaatste feestje door. Daarna sloot de dancing voor goed de deuren. De confetti van 5 jaar geleden ligt er nog, net als een deel van het materiaal. De Boccacio was in de jaren 80 en 90 dé dancing bij uitstek. Mensen uit binnen- en buitenland kwamen naar hier om te feesten. Boccaccio kwam ook regelmatig negatief in het nieuws door drugsfeiten en razzia's. Maar ondanks dat, was het vooral een club waar een stukje muziekgeschiedenis is geschreven. De huisdj's lanceerden de hits. 

Olivier Pieters en Mario Beirnaert - toenmalige DJ's Boccaccio: "Het verschil buiten vroeger en nu, dat is dat we de nieuwe platen bekend maakten. Wij maakten er hits van en we lieten ze marcheren. Nu zijn dat retroplaten en dat is het enige grote verschil. Iedereen kende de retroplaten natuurlijk en vroeger waren wij eigenlijk de mannen die die platen bekend maakten".

Wie de sfeer van de jaren 80,90 en begin 2000 nog eens wil meemaken kan op 28 mei terecht in de Kokorico in Zomergem. Daar laat organisator Oldskool Belgium de Boccaccio en The Temple nog een keer heropleven.

Ben Mouling - Oldskool Belgium: "En wij vonden het belangrijk dat over de Boccaccio, wat toch echt de nummer 1 dancing van België was, dat het juiste verhaal werd verteld met de juiste hoofdpersonages. Dus we organiseren het samen met de familie De Maesschaelck, die het gebouw hebben gekocht en de Boccaccio hebben opgericht. Het is ook met de originele DJ's van toen. Het kan hier niet meer doorgaan, dus we doen het in een andere megadancing uit de jaren 90: de Kokorico in Zomergem. Het gaat iets heel speciaal worden, want de Boccaccio was compleet uniek".