dinsdag 26 september
23°C
0 km

Kompas vzw neemt De Heide over

Vzw De Heide, een voorziening voor mensen met een beperking met vestigingen in ondermeer Merelbeke en Astene, wordt overgenomen door vzw Kompas uit Wondelgem. Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat De Heide failliet was en dat zorgde voor heel wat onduidelijkheid bij het personeel. Nu is er dus een overnemer, maar niet alle werknemers kunnen aan de slag blijven. Een dertigtal mensen moeten op zoek naar een nieuwe job.

Twee weken geleden, op 10 november, voeren de personeelsleden van vzw De Heide in Merelbeke actie tegen hun onzekere werksituatie. De voorziening voor mensen met een beperking is failliet en de toekomst van de Heide is op dat moment onzeker. Maar een deel van de Heide wordt nu overgenomen door vzw Kompas. Da's goed nieuws voor de 100 bewoners in Merelbeke en Astene, maar voor een deel van het personeel is er minder nieuws. 131 mensen kunnen hier blijven werken, maar een dertigtal werknemers moet opstappen. Intussen raakte ook bekend dat de nog ontbrekende lonen zullen uitbetaald worden, ook aan de mensen die moeten vertrekken. Maar toch zal er iets veranderen, de naam. 

Piet Loeckx - directeur zorg vzw Kompas: "De site van Merelbeke en Astene worden sites van Kompas. De naam houden we nog even voor ons, omdat we het nog moeten bespreken met de verantwoordelijke hier of het wel oké is zoals we het in ons hoofd hebben. Anderzijds moeten we ook onze interne werkingen op elkaar afstemmen, daar zal ook wel wat energie en tijd inkruipen. Maar we hopen dat alleszins met de mensen hier te kunnen doen".