woensdag 21 februari
10°C
12 km

Kruishoutem wordt zone 30 en weert zwaar vervoer

De gemeenteraad van Kruisem heeft gisterenavond een voorstel goedgekeurd om het centrum van Kruishoutem om te vormen tot zone 30. Die ingreep is nodig, want ook in onze 9 gemeenten is het verkeer toegenomen zegt de burgemeester. Het gemeentebestuur wil het zo aangenaam en veilig mogelijk houden, vandaar deze minder populaire maatregel.  Naast de snelheidsbeperking zal ook het zwaar verkeer geweerd worden.

De gemeenteraad van Kruisem heeft gisterenavond beslist om de dorpskern van Kruishoutem om te vormen naar zone 30. Een ingreep die nodig is  omdat heel veel verkeer dat  doorsteekt van E17 naar Oudernaarde door het centrum rijdt .

Joop Verzele (CD&V) - burgemeester Kruisem: "Maar ook naar de veiligheid toe van vooral kinderen die hier vooral mobiel zijn te voet of met de fiets. Niet alleen naar de scholen. Alles is hier in Kruishoutem gecentraliseerd qua sprotverenigingen. Qua jeugdverenigingen, qua muziekacademie en zo verder. Dus we zitten hier van een smeltkroes van bewegingen in het centrum. We hebben echt wel aan de noodrem getrokken om die zone 30 er door te trekken. Ik weet dat het niet populair is dat veel mensen dat  niet graag hebben. Maar het is de veiligste en de beste".

Zonder zwaar verkeer 

Ook het niet lokaal vrachtverkeer dat van de autosnelweg via Kruishoutem naar Oudenaarde rijdt is een probleem. Ook daar wil de gemeente iets aan doen. Via camera’s aan het op- en afrittencomplex van de E17 wordt dat zwaar verkeer uit het centrum gehouden. De beperking tot 30 km/u is voorlopig voor het centrum van Kruishoutem en zal waarschijnlijk begin 2023 worden ingevoerd. Er wordt ook overwogen om dit in alle deelgemeenten van Kruisem in te voeren.