vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Kwetsbare Gentenaars krijgen een thuis in Buurthuis Pierkespark

De bovenste verdiepingen van de directeurswoning aan het buurthuis in het Pierkespark worden binnenkort omgevormd tot een eenslaapkamerappartement voor kwetsbare Gentenaars. Daarnaast worden ook drie woningen van WoninGent gerenoveerd om er dak- en thuisloze jongeren te huisvesten. De stad Gent maakt daarvoor in totaal 100.000 euro vrij.

Vzw Trafiek en vzw Woongift, die achter de projecten zitten, krijgen elk 50.000 euro om ze te realiseren. vzw Trafiek wil de eerste en tweede verdieping van de directeurswoning, die in het Pierkespark naast het koffiehuis van Trafiek ligt, omvormen tot een eenslaapkamerappartement, geschikt voor één of twee Gentenaars die het moeilijk hebben. Begin volgend jaar zou het appartement klaar moeten zijn.

Dak- en thuisloze jongeren

Vzw Woongift zal de 50.000 euro gebruiken om drie woningen van WoninGent te renoveren om er drie jaar lang dak- en thuisloze jongeren te huisvesten. Met de steun van Samenlevingsopbouw Gent worden de jongeren dan begeleid naar een definitieve woning. De renovatie wordt ook mogelijk gemaakt met de opbrengst van The Empty Shop, crowdfunding en de Koning Boudewijnstichting.

1,2 miljoen

"In totaal beschikt de Stad Gent over 1,2 miljoen euro subsidies die betaalbaar en kwalitatief wonen voor kwetsbare doelgroepen mogelijk moeten maken" zegt Gents schepen van Wonen, Tine Heyse (Groen), "Want net voor deze mensen is het noodzakelijk dat ze degelijke huisvesting hebben om op die manier aan hun leven te kunnen bouwen."