maandag 2 oktober
25°C
9 km

Laadpalen aan Gentse sportaccomodaties

Op de parking van het Wielercentrum Eddy Merckx aan de Blaarmeersen in Gent zijn vandaag 14 nieuwe laadpalen ingehuldigd. Het gaat om 12 normale laders en twee snelladers. De palen zijn er geïnstalleerd door de Stad Gent, het energiebedrijf TotalEnergies en het drinkwaterbedrijf Farys, dat verschillende sport accomodaties beheert. 

De laadpalen aan de Blaarmeersen zijn deel van een groter plan. Alle Gentse sportaccomodaties die beheerd worden door Farys worden voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto's. De stad heeft daarvoor heel daarvoor één miljoen euro uitgetrokken, en kreeg ook 200.000 euro Vlaamse subsidie. Ook Farys is tevreden dat haar sportinfrastructuur wordt uitgerust met laadpalen. Het moet mensen aansporen om meer elektrisch te gaan rijden. 

Christophe Peeters ,voorzitter Farys : "Sportaccomodaties zijn per definitie een plek waar mensen iets langer verblijven. Je komt een uurtje of twee sporten, hier op de Blaarmeersen kom je naar het strand. Er zijn ook mensen die wedstrijden komen bijwonen als toeschouwer: basketbal, volleybal. Als je dan de kans krijgt om een paar uur bij te laden, dan is dat uiteraard mooi meegenomen. Dat is ook een zeker comfort voor de gebruiker. Met andere woorden: er is nu echt geen enkele reden meer om niet te komen sporten. Je kan tegelijkertijd de elektrische wagen opladen". 

Laden kan aan de klassieke palen , maar ook aan twee snelladers.