vrijdag 14 juni
19°C
53 km

Laatste interventies na storm Ciarán

Brandweerzone Vlaamse Ardennen is gisteren 340 keer moeten uitrukken. Storm Ciaran zorgde in die regio gelukkig niet voor te grote incidenten. De brandweer kreeg vooral te maken met klassieke stormschade, zoals omgewaaide bomen of daken die vernield waren door de rukwinden. Vandaag werden de laatste interventies afgewerkt.

De brandweer van de Vlaamse Ardennen is deze voormiddag aan het werk in de Bergstraat in Brakel. Het dak van deze woning liep bij een vorige storm al schade op. Storm Ciarian deed daar gisteren nog een schepje bovenop en dus moet de brandweer de nodige herstellingen doen. Het is een van de grootste interventies vandaag, voor de rest is de dag na de storm vrij rustig. 

Jonathan Jouret - brandweerzone Vlaamse Ardennen: "We hebben gisteren eigenlijk het gros van de interventies kunnen afwerken, 340 in totaal. Vandaag werken we de interventies af die deze nacht nog zijn binnengekomen. We zijn nu bezig met nog een twintigtal interventies".

Grote incidenten bleven in de Vlaamse Ardennen gelukkig uit. De brandweer kreeg vooral te maken met omgewaaide bomen, losgekomen daken en ze moesten ook regelmatig uitrukken om wegen vrij te maken. 

Jonathan Jouret - brandweerzone Vlaamse Ardennen: "Ja, gisteren hebben we om en bij de 100 mensen ingezet afhankelijk van de intensiteit van de interventies waarop ze binnenkomen. Wij zijn hoofdzakelijk een vrijwilligerszone, dus wij beroep op mensen die op dat moment beschikbaar staan. Uiteraard zijn er heel wat mensen die daar rekening mee houden en hun beschikbaarheid daar aan aanpassen".