dinsdag 16 april
9°C
152 km

Landegem wil veilige schoolomgevingen

De ouderraden van de berenboot en ’t Wilgennest, twee scholen uit Landegem, hebben een enquête gehouden bij verschillende ouders. Ze willen daarmee de verkeersituatie rond de scholen evalueren. Heel wat ouders deden mee aan de enquête en de resultaten zijn vanmorgen aan het schepencollege van Deinze voorgesteld. Eerst fietsten ze met zijn allen langs de pijnpunten.

Het is de ouderraad van de twee scholen die de enquête heeft opgesteld. En daar is  veel respons  op gekomen. Na een korte fietstocht langs enkele pijnpunten blijkt dat het effectief veiliger kan. 

Bert Jansen - ouderraad : "We willen het inderdaad iedere keer stap voor stap veiliger maken. Het is ook een project dat al jaren loopt. We hebben al verschillende keren samengezeten met het gemeentebestuur en het stadsbestuur. Via die enquête proberen we inderdaad stap voor stap alles te verbeteren."

Zwaar vervoer 

Uit metingen blijkt dat er nog veel vrachtverkeer door het centrum van Landegem rijdt, ook daar vraagt de ouderraad aan het bestuur om naar een oplossing te zoeken. Het verbieden van zwaar verkeer tijdens de spitsuren voor en na de schooluren zou een oplossing kunnen zijn.

Johan Cornelis (CD&V) - schepen van Openbare Werken Deinze: "Je mag van een bestuur veel verwachten maar niet alles. Ik denk dat we als bestuur heel dankbaar zijn, dat de ouderraad en de beide scholen dat initiatief genomen hebben. We zijn er om elkaar te helpen en als je samenwerkt kom je er sterker uit. Dikke chapeau voor beide scholen en voor die ouderraad".