Landelijke Gilden zet de Vlaming aan tot ontharden

Van tegel naar egel, dat is de ludieke naam van de campagne van de Landelijke Gilden, die vanmorgen in Beervelde werd voorgesteld. De campagne spoort Vlamingen aan om zoveel mogelijk te gaan ontharden: tegels en klinkers uitbreken en vervangen door meer groen. De campagne krijgt steun van striptekenaar Herr Seele

Een tuinpad of een groot terras, het is mooi in je tuin, maar het kan ook voor problemen zorgen. Teveel stenen of tegels in de tuin kunnen, in combinatie met extreem weer, leiden tot watertekort of overstromingen. Door wat stenen weg te nemen en te vervangen door natuurlijke materialen zoals bv boomschors, is de impact op het klimaat kleiner.

Van tegel naar egel

Kunstenaar Herr Seele zet zijn schouders onder de campagne. Al wie beslist om mee te ontharden kan dat ingeven op de website www.vantegelnaaregel.be  Wie wat tegels of stenen weghaalt maakt kans op een kunstwerk van Herr Seele. En dat hoeft daarom nog geen volledig terras te zijn. Een oprit aanleggen in stroken kan ook al een flink helpen. Ontharden zorgt niet alleen voor meer kleur, het verrijkt de tuin ook met insecten, vlinders en vogels.