woensdag 6 december
6°C
153 km

Laura Tesoro maakt gezonde tussendoortjes in het UZ

Zangeres Laura Tesoro was vandaag in het UZ in Gent. Ze maakte er gezonde tussendoortjes voor de patiënten van het Kinderziekenhuis. Haar bezoek kaderde in de Week van de Diëtist.

De Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten (VBVD) organiseert jaarlijks de Week van de Diëtist. Tijdens die week wordt de waarde van het beroep in de kijker gezet en kunnen diëtisten allerlei acties op poten zetten om de job in de kijker te plaatsen. In het Kinderziekenhuis van het UZ is er deze week elke dag een andere activiteit gepland.

Lauro Tesora kookt

De patiënten in het Kinderziekenhuis keken wellicht het meest uit naar vandaag. Zangeres Laura Tesoro kwam langs om gezonde tussendoortjes te maken. Laura maakte die samen met de kinderen. Een speciaal moment. Na het koken ging de zangeres ook koekjes uitdelen bij de kinderen die hun kamer niet kunnen verlaten. En dat zorgde voor een aangename sfeer.waar ruimte was voor een babbeltje en een high five.

Gezonde voeding voor elk kind

De diëtisten van het UZ Gent willen met deze week aantonen dat elk kind recht heeft op gezonde voeding. Die gezonde snacks kunnen best lekker zijn en zijn dikwijls gemakkelijk te maken. Een uitdaging voor de kinderen en hun ouders.