dinsdag 5 maart
10°C
194 km

Lavastenen moeten vochtprobleem begraafplaats Bassevelde verhelpen

Er is een oplossing in de maak voor de drassige ondergrond op de parkbegraafplaats van Bassevelde. Na aanhoudende problemen zal de grond er nu ingespoten worden met lava. Dat moet de ondergrond van de begraafplaats luchtiger maken, waardoor het regenwater er beter kan insijpelen. De werken zullen binnenkort van start gaan en zullen een paar weken duren.

De Parkbegraafplaats van Bassevelde, deelgemeente van Assenede, zal binnenkort beter toegankelijk zijn voor de bezoekers. De begraafplaats bestaat grotendeels uit gras, maar de laatste jaren was de ondergrond er zo drassig dat er veel klachten binnenkwamen van bezoekers die maar moeilijk tot aan het graf van een geliefde konden geraken.

Hilde Baetslé (Samenplus), schepen van Openbare Werken Assenede: "Het is ook wel een laagelegen gebied, maar door de werken die daar gebeurd zijn infiltreert het water onvoldoende en wordt het inderdaad een drassig gebied en voor een begraafplaats is dat niet echt opportuun dat geeft ook een verkeerd beeld zo, Het feit dat die graven daar zo in een drassig gebied liggen, dat is een beetje eng, vonden de mensen en daar kwam dan ook heel veel kritiek op".

Assenede probeert al jaren een oplossing te vinden voor het probleem. Zo werd de parkbegraafplaats in Bassevelde al opgehoogd en werden er drainagekanaaltjes gegraven. Maar tevergeefs, de ondergrond van het kerkhof is nauwelijks doorlaatbaar. De enige oplossing is een inspuiting met een substraat van lava.