zaterdag 15 juni
18°C
4 km

Leerlingen Maricolen Maldegem zamelen in voor de sociale kruidenier

De leerlingen van de middelbare school Maricolen in Maldegem hebben vanmorgen 400 kilogram aan voedsel- en verzorgingsproducten geschonken aan de sociale kruidenier in de gemeente. Alle leerlingen van de school, zo`n 750 in totaal, zamelden alle producten de voorbije maand in op school. een sociale actie waarmee de leerlingen de inwoners uit de gemeente die het wat moeilijker hebben, willen steunen.

400 kilogram aan voedsel - en verzorgingsproducten. Da`s het indrukwekkende aantal dat door de leerlingen van Maricolen in Maldegem werd ingezameld op school. Een sociale actie die door twee leerkrachten werd opgestart en die al snel de hele school konden mobiliseren. Want, zo zeggen ze in Maldegem, het aantal mensen dat het voorbije jaar aanklopte bij de voedselbank is met maar liefst vijf procent gestegen.

Joris van Lierde, leerkracht Maricolen Maldegem: "Als we kijken naar de cijfers van vorig jaar in januari dan deden 177.000 mensen een beroep op de voedselbank, dat is gestegen naar 220.000, Deze stijging is te wijten aan de sterke inflatie, de voedingskosten, energiekosten, allemaal worden we daarmee geconfronteerd, Armoede is iets wat vaak verborgen blijft, mensen komen daar niet graag voor uit, of het moeilijk hebben en vandaar wilden wij daar met onze 750 leerlingen van deze school de mensen de hand toerreiken".

TEKST OP BEELD 2
De hele maand maart zamelde de voltallige school voedings -en verzorgingsproducten in. En dat bleek een groot succes te zijn. Alle ingezamelde producten werden vanmorgen officieel overhandigd aan het Maldegemse gemeentebestuur. Zij zullen alle voedings- en verzorgingsproducten afgeven aan de sociale kruidenier Filemon in Maldegem. Daar zal het gratis aangeboden worden aan de inwoners die het financieel moeilijk hebben.