Leerlingen stellen voor: Café van de toekomst waar een robot de drankjes uitschenkt

Een zomerbar waarbij een robot drankjes uitschenkt. Of een laadpaal op zonnepanelen voor elektrische fietsen. Het zijn maar twee van de twaalf projecten die vandaag werden voorgesteld op de Innovatiecampus, een wedstrijd waarin Vlaamse scholen strijden voor de titel van meest innovatieve school.

De innovatiecampus is een initiatief van talent placement bedrijf Accent, dat jongeren wil laten kennismaken met STEM-richtingen en technische jobs. De 12 finalisten konden vandaag hun project voorstellen, in de hoop de vakjury te kunnen overtuigen.

Café van de toekomst
De leerlingen van het GO! Einstein Atheneum in Evergem werkten het hele jaar aan hun café van de toekomst. Vandaag kregen ze de kans om hun project voor te stellen aan een vakjury, in de hoop bekroond te worden tot meest innovatieve school van Vlaanderen. "Wij hebben dit project gekozen omdat het ons cool leek om een bar van de toekomst te maken", vertellen de leerlingen. "Die kan dan drankjes uitschenken zonder dat wij erbij moeten zijn".

De verschillende projecten zijn gebaseerd op reële problemen waar bedrijven vandaag mee te maken krijgen. Met de Innovatiecampus wil Accent de technische beroepen tastbaarder maken. De scholen strijden daarom niet alleen voor de titel van meest innovatieve school, maar ook voor een kans om hun project verder naar de praktijk om te zetten.