donderdag 28 september
19°C
9 km

Lekker Oost-Vlaams in de supermarkt

Meer mensen zijn tijdens de coronacrisis bij een lokale handelaar beginnen kopen. Daarom is de provincie Oost-Vlaanderen gestart met een proefproject in enkele lokale supermarkten. Voortaan kan je Oost-Vlaamse streekproducten herkennen aan een rood label waarop staat: Lekker Oost-Vlaams.  Met dat label wil de provincie de Oost-Vlaamse producten nog meer in de kijker zetten.

In enkele Oost-Vlaamse supermarkten zal je een rood label zien hangen bij sommige producten. Op die manier kan de consument de Oost-Vlaamse streekproducten makkelijk herkennen. Het is een proefproject van de provincie Oost-Vlaanderen en EROV en een duwtje in de rug voor de Oost-Vlaamse producenten van streekproducten. 

Leentje Grillaert,  gedeputeerde van Middenstand en EROV (CD&V): "Het is zo dat wij met EROV, de Economische Raad van Oost-Vlaanderen, ons inzetten ter promotie van de streekproducten..En dit is ook een manier om onze lokale producten nog meer in de kijker te stellen. Ons Lekker Oost-Vlaams netwerk telt ondertussen al meer dan 250 producten en ik denk dat we er zo goed aan doen om onze lokale supermarkten nog meer het contact op te zoeken met onze potentiële klanten. Op die manier leiden we hen toe naar de producten zelf.

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen opnieuw lokaal beginnen kopen. En daar spelen de supermarkten graag op in, want er liggen meer Oost-Vlaamse producten dan je zou denken.  Als de labels een succes zijn komen ze binnenkort in nog meer supermarkten.