Lisa wint "Frieten met stoverij-wedstrijd" van Marc De Bel

Auteur Marc De Bel kwam vandaag op bezoek bij de kinderen van het zesde leerjaar van basisschool De Duizendpoot in Bassevelde.

De Bel kwam er Lisa Van Goethem persoonlijk feliciteren, want zij maakte de mooiste covertekening voor het boek 'Stoverij met Frieten'. Vorig jaar schreef De Bel een wedstrijd uit om een alternatieve cover te ontwerpen voor zijn boek. Er waren meer dan 32.000 inzendingen, Samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen is elke tekening bekeken en beoordeeld. En uiteindelijk is er unaniem gekozen voor de tekening van Lisa.

Marc De Bel - auteur : "Het belangrijkste voor ons was de originaliteit, het grappige. Het tweede, de uitwerking ervan en dan met de leeftijd hebben we ook rekening gehouden. Als de hele klas ook goed was, ja dat woog ook in het voordeel. En dan welke elementen van het verhaal er in de cover zaten. Wat een vereiste is natuurlijk als je een cover hebt van een boek. Als het niet gaat over haaien, dan moet je daar geen haaien optekeken. Zo heb ik er ook gekregen".

Omdat Lisa de mooiste tekening maakte, werd haar klas vandaag getrakteerd op frietjes.