Loetie moet handelaars naar Oudenaarde lokken

In het centrum van Oudenaarde verschijnt Loetie in het straatbeeld. Loetie is een hond in de vorm van een stripfiguur. Hij wordt nu ingezet op de vensters van leegstaande handelspanden in Oudenaarde. De Stad en de vzw Oudenaarde Winkelstad willen zo de aandacht vestigen op de leegstaande panden en potentiële ondernemers warm maken om een zaak te starten in Oudenaarde.

 Loetie en zijn baasje Fred. Samen leuken ze de Oudenaardse winkelstraten op. Ze zijn te vinden aan leegstaande vitrines en moeten mensen er van overtuigen een zaak te starten in het winkelhart van Oudenaarde. Ze zijn ontworpen in en door Oudenaardisten. Die mochten zich eens goed laten gaan, want geen enkele sticker is gelijk aan een andere. .

Julie Dossche (Open vld), schepen van Lokale Economie Oudenaarde: "We hebben dat gedaan om het stadsbeeld zo mooi mogelijk te maken. Als je nu soms in de stad loopt heb je leegstaande panden die het stadsbeeld niet zo mooi maken. De bedoeling is dus om met die stickers het wat mooier en gezelliger te maken. Ook met de bedoeling dat de mensen aangetrokken worden naar de leegstaande panden en eventueel potentiële ondernemers hier iets kunnen laten beginnen".

Extra handelaars zijn meer dan welkom, want de leegstand is ook in Oudenaarde groot. Maar de schepen blijft hoopval dat het zal lukken.