vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Lourdeshoek krijgt logistiek depot

De stad Gent gaat de komende tien jaar 4 depots en 7 kleinere hubs inrichten. Die moeten de logistieke werking van de stadsorganisatie verbeteren. Er komt onder meer een depot op de Lourdeshoek. In 2007 werd de woonwijk daar nog gesloopt voor de uitbreiding van de haven, maar 14 jaar later staat er nog altijd geen enkel gebouw.

 In 2007 moesten de bewoners van een volkse wijk in Meulestede hun huizen verlaten, omdat ze gesloopt zouden worden. De wijk moest plaatsmaken voor de uitbreiding van de Gentse haven. Er zouden nieuwe bedrijven op Lourdeshoek komen, maar die kwamen er nooit. Bijna 14 jaar later komt er dan toch beweging. De stad Gent gaat een stadsdepot bouwen op het terrein. 

Ook 7 hubs

Er komen ook depots op de Lübecksite, in de Koniginnelaan en in de Proeftuinstraat. De depots moeten de logistieke werking van de stad verbeteren. Naast 4 grote depots komen er ook 7 kleinere hubs. De hubs komen op de Westerbegraafplaats, de Bourgoyen, de Oefenpleinstraat in Gentbrugge/Ledeberg, de Citadelsite, aan de Normandiëlaan (watergebonden hub) en op een nog te bepalen locatie in het centrum. In het noordoosten, in Oostakker, wordt een 7de hub overwogen.