vrijdag 26 februari
8°C
1 km

Luc De Bruyckere is VOKA Legende 2020

Gentenaar Luc De Bruyckere is door VOKA Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot  VOKA Legende 2020. Een titel die ze jaarlijks geven aan een zakenman die Oost-Vlaanderen op de kaart zet. De Bruyckere, de vroegere topman van Ter Beke, komt in een eregallerij samen met onderandere Jonas Dhaenens, Ivan De Witte, Daniël Termont en professor Van Montagu. 

De Bruyckere is een geboren Gentenaar, die sinds kort weer in het centrum woont. Hij werd ooit door Trends verkozen tot Manager van het Jaar. Later zou hij ook ondervoorzitter van het VBO worden en voorzitter van VOKA. Nu is De Bruyckere nog actief binnen de Raad van Bestuur van TAJO, een project dat kwetsbare jongeren alle kansen wil geven. 

"Tajo staat voor talentatelier voor kwestbare jongeren. Het uitgangspunt is dat er in de samenleving 15 a 20% van onze jongeren onder de armoedegrens leeft. En vertrekkende van het idee dat wie geen kansen krijgt ze ook niet kan grijpen . Waar wij geduredne drie jaar jongeren in een programma brengen waarbij dat ze elke zaterdag rond een bepaald beroepsthema aan de slag gaan, zodanig dat die kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, zodanig dat ze zelfvertrouwen krijgen, dat ze kennis krijgen , dat ze zelf vertrouwen krijgen . Dat is een privé initiatief, we doen dat zonder subsidies . We zitten nu aan een budget van ongeveer een half miljoen euro die we halen bij ondernemers met het hart op de juiste plaats en die dat belangrijk vinden."  

De combinatie van zakenman en een groot hart maakt van Luc De Bruyckere een gedroomde VOKA Legende. Daarom prijkt zijn naam vanaf nu  op het VOKA Legendeplein