dinsdag 29 november
8°C
230 km

Luc Dupont draagt na 22 jaar de fakkel over

Burgemeester Luc Dupont van Ronse heeft aangekondigd dat hij op 1 september met pensioen gaat. Hij geeft de burgemeesterssjerp door aan eerste schepen en partijgenoot Ignace Michaux. Dupont wordt binnenkort 70 en was 22 jaar lang burgemeester van de stad Ronse. Hij vindt het naar eigen zeggen een goed moment om de fakkel door te geven.

Luc Dupont (CD&V), afscheidnemend burgemeester van Ronse: ‘Ik ben dit jaar 40 jaar onafgebroken in de gemeenteraad, waarvan 12 jaar als eerste schepen en 22 jaar als burgemeester. Ik denk dat het na een carrière van 40 jaar een mooi moment is om afscheid te nemen. Op 1 september zal ik ook 70 jaar geworden zijn. Dus ik denk dat dit een mooie afsluiter is van een mooie carrière. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van een kind dat je zo lang gekoesterd hebt. Dus een moeilijke beslissing ja, maar met het volle verstand en ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb.’

 

Ignace Michaux is sinds de laatste verkiezingen 1ste schepen in Ronse, bevoegd voor onder meer Openbare Werken. DE 43-jarige Michaux was in een vorig leven kabinetsmedewerker van gewezen minister en staatssecretaris Pieter De Crem. En hij was ooit Bommelskoning. De CD&V’er haalde na Luc Dupont de meeste voorkeursstemmen.