Luc en Kathleen vrezen de rioleringswerken in Lievegem

In Lievegem starten binnenkort rioleringswerken in de Azaleastraat. Voor één van de bewoners daar brengen die geplande werken heel wat ellende met zich mee. Luc Verheecke vreest dat de 44 oude beuken aan zijn oprijlaan de werken niet zullen overleven. Bovendien zou de aansluiting op het nieuwe net hem meer dan 20.000 euro kosten. 

Nog dit najaar zou het waterzuiveringsbedrijf Aquafin beginnen met de rioleringswerken in de Azaleastraat. Er moet een gescheiden systeem komen, zodat regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd. Voor de aansluiting op dat nieuwe systeem moeten de bewoners zelf instaan. Het huis van Luc en zijn vrouw Katleen ligt op 200 meter van de straat, en de enige plaats waar de nieuwe aansluiting kan komen, is onder de dreef naar hun oprit. En dat is niet zonder gevolgen. 

Luc Vereecke, bewoner Azaleastraat: "Die gevolgen zijn dat in die oprit hier een sleuf moet gedolven worden van 70 centimeter diep, waarbij het afvalwater moet gestuwd worden van ons huis naar de riolering. Met als gevolg dat mijn beuken zullen kapot gaan, en dat vind ik zo jammer". 

Luc heeft jarenlang lesgegeven op de tuinbouwschool in Melle, en hij verzorgt zijn beuken al meer dan 40 jaar lang met hart en ziel. 

Luc Vereecke, bewoner Azaleastraat: "Ik heb ze geplant als ze 1 meter hoog waren. Ondertussen zijn we meer dan 40 jaar verder en ik ben echt trots op die beuken. Ik vind dat dat hier past. We hebben ze goed verzorgd en ik zou het zeer jammer vinden dat door de beslissingen die Aquafin en het gemeentebestuur nemen, mijn beuken zouden vermoord worden".