dinsdag 29 november
8°C
69 km

Maak kennis met de "Meiskes van Gent"

Christelle, Natacha en Petra leerden elkaar 30 jaar geleden kennen op een concert van De Kreuners. Sindsdien bepalen de Belgische rockers hun leven. Al 30 jaar schuimen zij de concerten van hun idolen af. De verhalen over hun avonturen hebben zij nu, met goedkeuring van De Keuners, uitgebracht in een boek.

De drie "Meiskes van Gent" trekken al 30 jaar het land rond om De Kreuners te zien. Tijdens die 30 jaar hebben zij heelwat foto's en anekdotes verzameld over hun idolen of over hun avonturen om de idolen te zien. Om zolang te kunnen "touren" heb je wat organisatietalent nodig. Daarom heeft iedereen een taak. Christelle is de netwerker. Zij kent heelwat mensen en zorgt vaak voor de pasjes voor een concert of voor de backstage. Natacha is de creatieveling. Zij maakte gedurende de 30 jaar mooie fotomappen. En Petra is de organisator. Zij zorgde 30 jaar voor alle praktische regelingen, waar en wanneer moeten we zijn ? Petra wist het. Al die verhalen vormen nu de inhoud van een boek dat heel vlot leest. De "Meiskes" zorgden ook voor wat reacties in het boek. Onderandere Jean Blaute, Rick de Leeuw en Wim Punk schreven er een.

Van Rick Tubbax kregen ze alvast een mooi compliment: "Heb jullie avonturen in één ruk uitgelezen: dit is echt goed geschreven en opgebouwd: ik was bijzonder aangenaam verrast! Grote Bravo… Ik heb hard moeten lachen (of zuchtend het hoofd schudden) met bepaalde o zo juiste typeringen van een paar pappenheimers".