zaterdag 2 december
1°C
6 km

Maak onze straat veiliger!

In Gent willen bewoners van de Sint-Denijslaan, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters dat er een trajectcontrole komt in hun straat. Je mag er 30 kilometer per uur rijden, maar heel wat auto's houden zich niet aan die snelheid en dat zorgt dikwijls voor gevaarlijke situaties. Volgens de buurt is een trajectcontrole de enige oplossing, zeker omdat de stad dat eerder had beloofd. Volgens bevoegd schepen Filip Watteeuw is dat nu niet meer mogelijk door juridische en praktische problemen. 

Een dertigtal buurtbewoners van de Sint-Denijslaan in Gent zwaaien met finishvlaggetjes naar de voorbijrijdende auto's. Daardoor houden de meeste bestuurders zich aan de snelheid van 30 kilometer per uur. En zo zou het hier altijd moeten zijn, vindt de buurt. Maar nog te veel bestuurders rijden sneller dan toegelaten. De buurt voelt zich niet meer veilig.

Maurice Van der Mensbrugge, buurtbewoner: "Soms vind ik het hier wel gevaarlijk in mijn straat. Ik was eens aan het oversteken met mijn fiets en er kwam een vrachtwagen aan en ik ging per ongeluk iets te ver en ik kon niet meer op het zebrapad en toen moest mijn papa supersnel voor de vrachtwagen moeten staan en die reed ook te snel en die had ons niet gezien".

De stad deed al enkele ingrepen zoals het plaatsen van snelheidsdrempels, maar dat is volgens de buurt niet genoeg. Daarom voeren ze vandaag actie en dopen ze hun straat om naar de Sint-DeRACElaan. Schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw, erkent het probleem in de Sint-Denijslaan. Hij is ook voorstander van een trajectcontrole, maar voorlopig is dat niet mogelijk omdat er een aantal moeilijkheden zijn. De schepen gaat wel bekijken om meer snelheidsremmers te plaatsen en de politie extra te laten controleren.