Make-over voor de Overpoortstraat in Gent

Er komen enkele tijdelijke ingrepen aan de Overpoortstraat in Gent om de definitieve make-over voor te bereiden. Vanaf eind januari worden de terrassen van elkaar gescheiden met banken en komt er staduitwaarts éénrichtingsverkeer. Vanaf mei 2022 start de definitieve heraanleg.

De Overpoortstraat moet klaargemaakt worden om zowel overdag als ’s nachts uitgaansproof te zijn. Daarvoor is het nodig om de straat een betere uitstraling te geven. Die definitieve heraanleg komt er pas vanaf eind mei 2022. Om die tijd te overbruggen komen er nu al enkele aanpassingen. Vanaf eind januari starten de werken om van de Overpoortstraat een erfzone te maken. De rijweg wordt smaller gemaakt en er komen extra fietsenstallingen. Er komt ook een groene verblijfszone.

Overpoort 2.0

Vanaf mei 2022 beginnen dan de echte werken. De stad Gent trekt bijna 1 miljoen euro uit om de straat een make-over te geven. Na de werken zullen er meer terrassen kunnen staan, zal de toegankelijkheid beter zijn, zal er meer groen zijn in de straat en komt er ook ruimte voor laden en lossen. De straat zal dan definitief éénrichting worden voor het verkeer dat staduitwaarts moet.  De stad komt zo tegemoet aan de  vragen van de bewoners, de studenten, de handelaars en de horeca.