Maldegem voert zorgparkeren in

De gemeente Maldegem gaat het voor zorgkundigen gemakkelijker maken om te parkeren in het centrum of in de deelgemeenten. Voor thuisverpleegkundigen bijvoorbeeld is het dikwijls zoeken om reglementair te parkeren terwijl ze een patiënt gaan verzorgen. Daarom gaat de gemeente toelaten dat zorgverleners voor eventjes voor een oprit of garagepoort mogen parkeren. 

Kiran Van Landschoot is thuisverpleger en gemeenteraadslid in Maldegem. Op zijn voorstel keurde de gemeenteraad goed dat zorgverleners tijdelijk op plaatsen mogen parkeren waar het eigenlijk verboden is zoals voor een oprit of garagepoort 

Koenraad De Ceuninck (CD&V) - burgemeester Maldegem: "Het is zo dat de zorgverleners die een erkenningsnummer hebben een klein stickertje kunnen aanbrengen op de vooruit en de mensen die zorg nodig hebben kunnen iets gelijkaardig doen door een stickertje voor hun raam of op hun garagepoort. Zo geven ze aan dat er kan geparkeerd worden. Zeker in het centrum en op momenten waar het heel druk is zoals vandaag als er markt is, dan is het wel heel moeilijk om soms een parkeerplaats te vinden en zeker als mensen zorg moeten verlenen dan is tijd daar cruciaal in".

Kiran Van Landschoot (Open Vld) - gemeenteraadslid Maldegem: "Voila, ik sta hier nu geparkeerd voor een garagepoort midden in het centrum van Maldegem, op het voetpad. Toch kan de voetganger nog door. Als mijn sticker voorligt en er hangt een sticker aan de garage, dan sta ik eigenlijk perfect zoals het reglement het voorschrijft. Wil de bwoner van dit pand, het pand toch verlaten, dan kan hij kijken naar de sticker en kunnen ze het telefoonnummer bereiken dat erop staat. Wij zijn altijd in de buurt om ons meteen te verplaatsen".

Nieuw is het systeem niet, in de gemeenten waar het al bestaat, blijkt het goed te werken. Momenteel worden de stickers voor Maldegem nog ontworpen, eenmaal die klaar zijn, kan het systeem uitgerold worden.