Marie (18) heeft een nieuwe thuis

De oudste kat van het Gentse dierenasiel heeft een nieuwe thuis gevonden. De vorige baasjes hadden Marie op 18-jarige leeftijd met een paar tumoren achtergelaten bij de dierenarts. Na een operatie kwam ze in het asiel terecht. Intussen is ze helemaal geïnstalleerd bij haar nieuwe baasjes. Ze heeft zelfs haar eigen Instagrampagina. Op enkele dagen tijd heeft ze bijna 1000 volgers.

In november komt Marie met enkele gezwellen bij de dierenarts. Ze is 18 jaar en haar baasjes willen haar laten inslapen. Dat ziet de dierenarts niet zitten en hij opereert haar. Nadien komt Marie in het Gentse dierenasiel terecht. Begin deze maand leerde ze haar nieuwe baasjes kennen. Intussen krijgen Emilia en Aidan al veel liefde van hun nieuwe huisgenoot. In hun woning is het rustig en raakt Marie niet overprikkeld. Ze moest even bij een pleegezin verblijven, omdat ze moeilijk omkon met de drukte in het asiel. [pauze] In mensenjaren is Marie bijna 90 jaar oud. Ze mist ook enkele tandjes.

Aidan Soubry, baasje van Marie : "Ze slaapt 95% van de tijd en als ze wakker is, is het ofwel eten dat ze nodig heeft, ofwel aandacht, of een combinatie van beide. We proberen er gewoon wel wat op de letten, ook haar wat te verzorgen. Want haar oogjes tranen omdat ze een niesziekte heeft en zijn zo wat geïrriteerd". 

Instagram 

Om hun liefde voor Marie met de wereld te delen, richtten ze Instagrampagina op. Je kan haar avonturen volgen op life.of.granny.marie. De kat heeft haar gouden mandje hier duidelijk gevonden. Voor mensen die twijfelen tussen een kitten en een volwassen dier, hebben Aidan en Emilia een duidelijke boodschap.

Aidan Soubry, baasje Marie: "Dat een oud katje het evengoed verdient om een warm nestje te krijgen want zij hebben ook heel veel liefde om te geven. De kittens gaan heel snel de deur uit in een asiel en is er heel veel vraag naar. Maar oude katjes hebben ook heel veel om te geven".