Marijn is één van de beste chocolatiers ter wereld

Marijn Coertjens uit Gent is benoemd tot één van de beste patissiers en chocolatiers ter wereld. Een titel die hij gekregen heeft van Relais Desserts, een internationale associatie die de elite van de patisserie bekroont. Coertjens won eerder al verschillende prijzen en heeft ook al internationale samenwerkingen op zijn palmares staan. Met deze onderscheiding behoort hij definitief tot de absolute wereldtop. Bij zo'n titel hoort ook een gevelplaat en die werd vandaag onthuld aan zijn zaak in Gent.

Een gevestigde waarde was hij al, maar nu mag Marijn Coertjens zich ook officieel één van de beste patissiers en chocolatiers van de wereld noemen. Die titel én een gevelplaat voor zijn zaak in Gent kreeg hij van Relais Desserts, een internationale organisatie die al bijna 40 jaar de elite van de patisserie bekroont.

Marijn Coertjens, chocolatier: "Twintig jaar geleden toen ik begon met werken hoorde ik van Relais Desserts spreken en ging ik die zaken bezoeken. Het was natuurlijk een droom om daar ooit bij te kunnen. Mooie zaken op niveau optillen en daarvoor dan uitgenodigd te worden, dat was een droom. Die is nu in vervulling". 

Coertjens treedt toe tot een select kransje, want wereldwijd krijgen maar een honderdtal patissiers en chocoloatiers deze bijzondere eretitel. Coertjens is de vierde Belg op de lijst, naast Marc Ducobu, Del Rey en Darcis. In zijn 20-jarige carriere won hij al meerdere prijzen en werkte hij ook samen internationale topmerken als Louis Vitton en Chanel. Maar de titel van Relais Desserts is de kers op de taart.