donderdag 30 maart
15°C
157 km

Massale solidariteit met getroffen gebieden

Op tal van plaatsen in de regio zijn mensen begonnen met het inzamelen van hulpgoederen voor de slachtoffers van de watersnood. Met verbijsterend succes vaak.

In de buurt van de Ontexfabriek in Eeklo staat zaterdagmiddag een volle vrachtwagen vertrekkensklaar, een tweede truck wordt gevuld.

Bij Lies Verschuere en Steven Bauters in Asper staat de telefoon sinds 9 uur vanmorgen niet meer stil en kunnen ze de aanvoer van spullen nauwelijks de baas.

‘Ik word er emotioneel van’, zegt Lies Verschuere, ‘dit zijn echt kippenvelmomenten. De Aspernaars brengen massaal veel goederen binnen. Velen trekken ook naar de winkel om melk en cornflakes te kopen. Ik dacht dat mensen door corona meer uit mekaar gegroeid waren, maar wat we hier zien gebeuren bewijst het tegendeel. Dit is echt hartverwarmend.’

Lies en Steven vertrekken dinsdag met de ingezamelde goederen naar Theux, goederen binnenbrengen kan nog tot maandagavond in de Landdijk 1 in Asper.

 

En in het Driemasterpark in Gent werd zaterdagnamiddag ook ingezameld. Een eerste lading hulpgoederen is al onderweg naar het rampgebied en de giften blijven komen.