zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Merelbeke bezet en bevrijd: WOII

In het nieuwe Cultuurhuis van Merelbeke is zaterdag een nieuwe tentoonstelling geopend: "Merelbeke bezet en bevrijd: WOII". Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt ook een nieuw boek "Merelbeke tijdens de Tweede Wereldoorlog"

De tentoonstelling openen op 10 april, symbolischer kan het niet. Het is op 10 april exact 77 jaar geleden dat Merelbeke het zwaarste bombardement ooit te verwerken kreeg. De stationswijk kreeg het toen heel hard te verduren. Dat is de reden waarom dit zo hard leeft in Merelbeke.

Geen hedenking 75 jaar einde WOII

Merelbeke wou in 2020 de 75e verjaardag van het einde van WOII vieren, maar corona stak daar een stokje voor. Daarom wordt alles nu herdacht, met de tentoonstelling, het boek en enkele lezingen over WOII. De tentoonstelling is samengesteld door archivaris Katrien Arnaut en geschiedenisliefhebber Antoine Goemaes. Zij vonden in het archief nog enkele pareltjes, en laten die graag zien. De tentoonstelling loopt nog tot 31 mei en is, mits reservatie, te bezoeken op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur.