zaterdag 13 augustus
32°C
5 km

Militairen helpen in woonzorgcentra

Heelwat woon-zorgcentra in onze regio krijgen te maken met een uitbraak van Covid-19 bij de bewoners en medewerkers. Vooral die laatste categorie zorgt voor praktische problemen. Defensie steekt een handje toe. Vandaag waren enkele militairen actief in WZC het Berkenhof in Merelbeke.

De woon-zorgcentra komen in problemen door het coronavirus. Medewerkers vallen uit en moeten in quarantaine. Het is voor de directies schuiven met de andere medewerkers en functies om de nodige zorg voor de bewoners te garanderen. In de Zorgband Leie en Schelde, een groep met 5 woonzorgcentra in de rand van Gent, zetten ze de grote middelen in. De medewerkers krijgen daar hulp van … defensie!

4 militairen springen bij  

Het leger stuurt 4 militairen om te helpen in WZC Het Berkenhof en in Zorgcentrum Lemberge. Naast wat logistieke steun, zoals helpen bij de maaltijden, de opmaak van de bedden of het verwerken van de administratie, geven de militairen ook preventietips tegen het coronavirus. De medewerkers zijn blij met de versterking, zo kunnen zij zich volop concentreren op de zorg van de bewoners.

Geen bezoek

Om de strijd tegen het virus te winnen laat de Zorgband tijdelijk geen bezoek toe in het woonzorgcentrum Hof ten Kouter, het Berkenhof en Zorgcentrum Lemberge.