Modul'Air: Dansen in Flanders Expo

Er wordt weer gedanst in Gent 

Op de terreinen van Flanders Expo in Gent, tussen de expohallen, wordt zondagnamiddag stevig gedanst. Vlakbij het Gentse vaccinatiecentrum vindt Modul’air plaats, het eerste grote openlucht dansevenement sinds corona.  Modul’air is een zogenaamd testevent, een coronaproof gebeuren waar zo’n 2000 bezoekers welkom zijn.

Met het dansevent willen de organisatoren aantonen dat grote evenementen deze zomer kunnen plaatsvinden, op een verantwoorde en veilige manier. Ze maken zich zelfs sterk dat bijeenkomsten met testplicht kunne bijdragen aan het vroegtijdig opsporen van besmettingen. En op die manier, het klinkt misschien vreemd, door het organiseren van events meehelpen de verspreiding van het virus tegen te gaan.  

Wie wil deelnemen aan Modul’air moet bewijzen dat hij covid-vrij is.

In een speciaal ingerichte teststraat nemen medewerkers van het UZ Gent sneltests af van de bezoekers die geen CST-app hebben (een app voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, recent hersteld van corona of een geldige negatieve PCR-test hebben afgelegd, de app genereert een scanbare QR-code). Het resultaat is binnen de 15 minuten bekend.  Wie positief test moet, naar huis. Het testevent moet uitwijzen hoe bereidwillig bezoekers zijn om de CST-app te gebruiken en hoe vlot de app kan gebruikt worden op evenementen.  

Modul’air is een testevent met steun van het Gentse Knaldrangfonds.