Moeder schrijft boek over zelfdoding zoon

Martine Demey heeft een boek geschreven, (G) roei-Kracht. Het vertelt het verhaal van Thomas,  haar 25-jarige zoon uit Evergem. Hij stapte 4 jaar geleden uit het leven. Door het roken van cannabis belandde hij in een psychose waardoor hij het leven niet meer zag zitten. Martine wil met haar boek vooral taboes rond het thema doorbreken. En de opbrengst van de verkoop schenkt ze weg, aan de Zelfmoordlijn en aan De Gooikenshoeve. Een zorgboerderij in Ertvelde waar mensen terechtkunnen die het even wat moeilijker hebben in het leven.

6250 euro, zoveel bracht de verkoop van dit boek al op. Toch had auteur Martine Demey uit Evergem het boek Groeikracht liever niet geschreven. Want het vertelt het verhaal van haar zoon Thomas die in 2018 op 25-jarige leeftijd uit het leven stapt. Thomas had er tot dan een vlekkeloos parcours op zitten. Maar door af en toe cannabis te roken belandt hij in een psychose waar hij nog maar moeilijk van af geraakt. 

Martine Demey, auteur (G)Roeikracht : "1 op 100 mensne heeft een psychotische gevoeligheid en die weten dat meestal niet, dat is genetisch en daardoor kan er wel bij het roken van cannabis een psychose getriggerd worden, bij mijn zoon heeft die psychose voor heel veel last gezorgd, hij is daardoor in de psychiatrie terechtgekomen, een lijdensweg van drie jaar en hij is vervolgens uit het leven gestapt na drie jaar".

Opbrengst naar De Zelfmoordlijn en De Gooikenshoeve 

Voor Martine was het schrijven van het levensverhaal van Thomas als een soort therapie. Maar ze gaat verder dan dat. Het boek Groeikracht blijkt een groot succes, er werden intussen al meer dan duizend exemplaren van verkocht. De opbrengst van de verkoop van het boek schenkt ze dan ook integraal weg, ondermeer aan de Gooikenshoeve, omdat deze zorgboerderij het zonder financiele hulp van de overheid moet stellen. En ook aan de Zelfmoordlijn, zij mochten vanmorgen al 5000 euro in ontvangst nemen.