Mooie erkenning voor Marc de Bel

Auteur Marc De Bel uit Kruisem staat in de top vijf van de Nederlandstalige canon voor kinder -en jeugdboeken. Da`s een lijst waarin de klassiekers uit de jeugdliteratuur staan opgesomd, en die boeken moet je volgens kenners absoluut gelezen hebben. Marc De Bel staat er in de top vijf en wordt omringd door vooral Nederlandse coryfeeën zoals, Thea Beckman, Jan Terlouw en Annie M.G.Schmidt. Een hele eer volgens Marc De Bel. We zochten hem vanmiddag even op.

Apetrots is ie, auteur Marc De Bel uit Kruisem. Zijn naam prijkt in de top vijf van de Nederlandstalige canon voor kinder-en jeugdboeken 2022. De lijst met daarop alle klassiekers uit de jeugdliteratuur die je moet gelezen hebben. Een lijst ook waar we vooral Nederlandse jeugdauteurs in terugvinden, zoals Thea Beckman en Annie M.G Schmidt. Maar in de categorie 30 tot 45-jarigen scoort Marc De Bel als enige Vlaming dus heel erg goed, en dan vooral met twee boeken, Het Ei van oom Trotter, en Blinker en de Bakfietsbioscoop. De Bel is dan ook erg trots met z`n ranking in de top vijf.

Marc de Bel, auteur: "dat is zo`n beetje mijn gram dat ik haal, dat niet maar ik heb wel vanuit de literaire wereld altijd veel tegenwind gehad, goeie kinderboeken zijn boeken die kinderen goed vinden, en of dat nu literair is of iets minder literair dat maakt voor die kinderen niet zo veel uit, maar dat die tegenkanting nu wat lijkt gaan liggen dat doet mij wel heel erg veel plezier".

 Marc De Bel is nog lang niet uitgeschreven. 187 boektitels heeft ie ondertussen achter z`n naam staan, maar die lijst zal de komende jaren alleen maar langer worden, zegt ie zelf.

Marc de Bel, auteur: "ik denk dat er zo`n goeie 20 fantastische synopsissen liggen te wachten om te worden uitgeschreven, en als ik aan een tempo van vier boeken per jaar schrijf, wat veel is, dan heb ik nog jarenlang schrijfwerk voor de boeg"