vrijdag 9 december
3°C
10 km

Mooie erkenning voor wijnen Rabotvins

De Gentse familie De Schepper van wijngroothandel en hofleverancier Rabotvins heeft een mooie erkenning gekregen voor de wijnen die ze zelf maken in Frankrijk. Hun domeinen Tour Baladoz en La Croizille zijn erkend als ‘Grands Crus Classés’. En dat is niet zo vanzelfsprekend. Om de erkenning te krijgen moet je heel wat testen doorstaan. Maar de erkenning is binnen en telt voor de komende 10 jaar. 

De familie De Schepper importeert al jaren wijnen van over de hele wereld. In 1950 kocht  de familie Tour Baladoz, een eerste eigen wijndomein in Saint-Emilion. Daarna volgde in dezelfde streek La Croizille. De wijnhuizen zijn nu de verantwoordelijkheid van één van de dochters van de familie. En voor beide domeinen kwam er nu schitterend nieuws. Zij krijgen de erkenning Grand Crus Classés, een label dat slechts weggelegd is voor 71 wijndomeinen.

Weg uit Gent
De erkenning als Grand Crus Classés is als een Michelinster voor de restaurants. Iets dat je bereikt door hard te werken en kwaliteit te bieden. En al dat werk krijgt nu een erkenning. Doordat La Croizille en Tour Baladoz zijn opgenomen in de lijst van de Grand Crus Classés zullen de flessen automatisch in een hogere prijsklasse terechtkomen. 

Het wijnhuis Rabotvins is nu nog Gents, maar volgend jaar verhuist de zaak naar de Prijkels in Nazareth. En dat is vooral om de bereikbaarheid dicht bij de E17.