maandag 16 mei
27°C
63 km

"My local job" helpt Eeklonaars zoeken naar een job

De stad Eeklo wil meer inwoners aan een job helpen en het bedrijven en verenigingen makkelijk maken om de juiste werkrachten te vinden. Daarom gaat de stad samenwerken met de app My Local Job. Daarmee kan je op je smartphone alle vacatures in de regio bekijken en door te swipen kan je ook meteen solliciteren. En dat maakt het zowel voor de werkgever als voor de werkzoekende een pak eenvoudiger. 

In enkele klikken een job vinden dicht bij huis, dat is het doel van de app My Local Job. Je krijgt in de app een overzicht van de vacatures in de regio, als je wil sollicteren voor een job, swipe je naar rechts. De werkgever krijgt dan een melding, ziet de gegevens van de sollicitant en kan die ook meteen opbellen. Geen CV of motivatiebrieven schrijven dus, gewoon even swipen, zo eenvoudig is het. Eeklo investeert 16.000 euro in dit project. Daardoor kunnen alle bedrijven en verenigingen uit de stad twee jaar gratis gebruik maken van de app. Het moet ervoor zorgen dat vacatures sneller ingevuld geraken. 

Hilde Lampaert (N-VA) - schepen van Ondernemen Eeklo : "Je moet maar eens op Facebook kijken, daar zie je dikwijls oproepen van: ik ben op zoek naar een flexijob, is er een slager of bakker waar ik terecht kan? Aan de andere kant zie je werkgevers uit de horeca of werkgevers uit de handel die op zoek zijn naar werkgevers, maar die vinden elkaar niet op Facebook omdat ze niet bevriend zijn bijvoorbeeld. Met deze app gaat dat veel gemakkelijker gaan. Heel flexibel, heel nabij, heel snel en lokaal. Ik hoop echt dat we op deze manier als stad werknemers en werkgevers snel bij elkaar kunnen brengen".