N-VA Aalter trekt met eigen lijst naar kiezer in 2024

N-VA Aalter trekt in 2024 met een eigen lijst naar de kiezer. N-VA en CD&V vormen al jaren een kartel in Aalter, maar na de mislukte schepenwissel gisteren, ligt dat kartel aan diggelen.

Een mondelinge overeenkomst die aan het begin van de legislatuur in Aalter niet op papier werd bevestigd, is de hoofdreden waarom het kartel CD&V/N-VA in Aalter sinds gisteren is ontbonden.

"De verkiezingsuitslag in 2018 was verrassend. Michael Ally haalde de meeste stemmen N-VA, die jongen was toen nog aan het studeren." Dat vertelt Christof Mouton, voorzitter van N-VA Aalter. "Er is toen beslist in onderling overleg met alle partijen, dat Luc De Meyer schepen zou worden en om na 3 jaar een schepenwissel te laten doorvoeren."

CD&V en N-VA wijzen elkaar met de vinger
In ons nieuws van gisterenavond had burgemeester Pieter De Crem het over een eenzijdige beslissing vanuit N-VA om het kartel op te blazen. Vandaag zegt Christoph Mouton, voorzitter van N-VA Aalter, dat CD&V het kartel uiteen heeft laten spatten. 

"We hadden het liever anders gezien en de rit met CD&V tot eind 2024 uitgezeten, maar in tegenstelling tot wat Pieter De Crem beweert is hij het die de akkoorden niet nakomt en is hij degene die het kartel opblaast. Niet N-VA, want wij wilden verder gaan. Niet met Luc De Meyer maar wel met Michael Ally"

Eigen lijst
Maar dat verhaal gaat dus niet door, CD&V Aalter gaat na het ontslag van Luc De Meyer verder met 7 in plaats van 8 schepenen, en daardoor verliest N-VA haar enige schepenzetel in het college van Aalter. Het mag dan ook niet verwonderen dat N-VA Aalter in 2024 met een eigen lijst naar de kiezer zal trekken.