vrijdag 14 juni
19°C
2 km

Na 8 jaar eindelijk nog eens autowijding in Adegem

De voorbije 8 jaar kon het niet, maar vandaag kon je je auto opnieuw laten wijden in Adegem. Het is een traditie die begonnen is in 1964. Maar omdat de kosten te hoog opliepen, besliste het organiserende comité om de stekker er na 51 edities uit te trekken.

Een groep vrienden uit Adegem zet de traditie nu verder. Met succes, want er passeerden vandaag meer dan 600 voertuigen. Tot 2015 was de autowijding een jaarlijks evenement. Maar de traditie, die in 1964 begon, werd met pijn in het hart stopgezet. Nu, 8 jaar na de laatste editie, is het opnieuw van dat. En dat dankzij een groep vrienden.

Ludo Crul - medeorganisator: "Omdat we dat een mooie traditie vonden. Iedere zelfstandige die hier is bij wijze van spreken, of iedere vrachtwagen of oldtimer komt vandaag eens langs. Het is voor de mensen ook eens mooi om hun materiaal te tonen. En ook gewoon ja voor de traditie. Het is ook voor de mensen eens samen te brengen en ander gebeurt er ook niet veel in Adegem".

Iedereen die zijn auto wil laten wijden, moet 5 euro betalen. De opbrengst gaat naar vzw De Vierklaver, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt.

insluiten