dinsdag 29 november
8°C
203 km

Na extra besmettingen: Gentse gevangenis gaat in lockdown

Uit een grootschalige testing van maandag blijkt dat al minstens 28 gedetineerden van de gevangenis van Gent positief hebben getest op het coronavirus. Er zouden ook enkele nieuwe besmettingen zijn vastgesteld bij het personeel. De gevangenis is sinds deze voormiddag in lockdown. 

Zondag werd de testbus van het UZ Gent uitgestuurd naar de Nieuwewandeling. Nadat eerder al 9 gedetineerden en 13 personeelsleden positief hadden getest op het coronavirus, was er vrees voor een nieuwe uitbraak. Uit de nieuwe testresultaten blijkt dat al minstens 28 gedetineerden besmet zijn met het coronavirus. Nog eens 22 gedetineerden moesten een nieuwe test afleggen. Ook bij het personeel zouden enkele nieuwe besmettingen zijn vastgesteld.

"Directie is te laks"

Voor de socialistische vakbond ACOD is de maat vol. Volgens hen gaat de directie te laks om met de coronaregels. Zo zouden gevangenen geen mondmasker moeten dragen op de wandelplaats en worden sommige gedetineerden ingezet in niet-essentiële werkhuizen. Het ACOD eiste dat de gevangenis meteen in lockdown zou gaan en deze voormiddag is dat ook gebeurd. Voor de socialistische vakbond zijn de nieuwe besmettingen een nieuw signaal dat naast het personeel ook de gedetineerden versneld gevaccineerd moeten worden.