zaterdag 30 september
20°C
33 km

Nathalie zoekt opslagplaats voor haar vzw

In Brakel heeft Nathalie Deryckere een nieuwe vzw opgericht, waarmee ze kansarme mensen uit de buurt een duwtje in de rug wil geven. Op enkele weken tijd heeft ze al zo veel spullen ingezameld, dat haar eigen huis er te klein voor wordt. En dus is Nathalie op zoek naar opslagruimte voor haar nieuwe project.

Op drie weken tijd staat het huis van Nathalie uit Brakel al helemaal vol met spullen voor haar nieuwe vzw "Too good to be gone". Met al die spullen wil ze gezinnen uit de buurt helpen die het moeilijk hebben. Want verborgen armoede is een groot probleem. Veel mensen schamen zich voor hun situatie en vinden niet te juiste hulp. En daar wil Nathalie, samen met haar groep vrijwilligers, iets aan doen.

Nathalie Deryckere - oprichter Too good to be gone: "Er is niemand die graag in de rij gaat staan om te tonen dat hij arm is. Sommige mensen hebben armoede niet zelf gekozen. Sommige mensen, net als ik, hebben een accident gehad en vallen van twee lonen naar één loon. Of zijn gehandicapt, of moeten het doen met een klein loon. En je weet ook, je huur kost geld, elektriciteit, water, begin er maar eens aan. Op het einde van de maand, of op het einde van de eerste week, is je loon erdoor en heb je bijna niks meer over om in je mond te steken".

Nathalie heeft zelf ook veel meegemaakt. Na een ongeluk stapelden de ziekenhuisrekeningen zich op en heeft haar gezin het erg moeilijk gehad. Ondernemend als ze is, wil ze gezinnen die het ook lastig hebben, een duwtje in de rug geven zodat ze verder kunnen. Ze kiest voor een heel persoonlijke aanpak, en behalve spullen, staat ze gezinnen ook bij met raad en daad.